INFORÁDIÓ 
2020. október 20. kedd
Vendel

sárga csekk

felmérés

befizetés

Sárga csekkek a Magyar Posta elektronikus posta központjának (EPK) borítékoló gépe mellett 2012. május 3-án.

Egyelőre tartja magát a sárga csekk

Infostart

A lakosság csaknem háromnegyede használja még ezt a fizetési formát - kiderült, mire és kik választják.

Az alacsony iskolázottságú vidéki nyugdíjasok szeretnek a leginkább sárga csekkel rezsit fizetni. A felsőfokú végzettségűek csaknem fele semmit sem fizet már így - derül ki a napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A lakosság csaknem háromnegyede használja még ezt a fizetési formát, hogy az adókat, rezsiszámlákat, büntetéseket és egyéb tételeket rendezze.

A népszerűségi listát a legfontosabb rezsiszámlák vezetik: a vízdíjat 48, az áramszámlát 46 százalék rendezi még így. A gázszámlát 34 százalék fizeti még ebben a formában, és majdnem ennyien rendezik így a biztosítási díjakat is. Az internet- és tévészámlát is csaknem a lakosság harmada sárga csekken fizeti, holott ahol van internet, ott nyilván más megoldások is szóba jöhetnének.

Az iskolai végzettség alapján is éles különbség van a sárga csekket használók és a rezsiszámlát más módon rendezők arányában. A felsőfokú végzettségűek 44 százaléka már egyetlen számlát sem fizet ezen az egyre elavultabbnak számító módon. A középfokú végzettségűek körében 29, az alapfokú végzettségűeknél pedig csupán 23 százalékos a csekket nem használók aránya.

Forrás: napi.hu
Forrás: napi.hu

Az is kiderül a felmérésből, hogy a budapestiek körében kopik ki a leggyorsabban a csekkes fizetés. A fővárosiak 38 százaléka már nem hajlandó postára járni a csekkekkel, miközben a községben élők mindössze 10 százaléka mondott már le teljesen erről a fizetési formáról.

Nyitókép: Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018