eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Szakmai hibát találtak a tatabányai kórházban

Lezárult a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata abban a kórházban, ahonnan hazaküldtek egy kétgyerekes anyát, aki később meghalt.

A járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek nem volt köze annak a fiatal esztergomi nőnek a halálához, akit több kórház sem fogadott, a tatabányaiból pedig hazaküldték a magas láza és fejfájása ellenére, és végül agyhártya gyulladásban hunyt el május elsején. Szakmai és dokumentációs szabálytalanságok azonban történtek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a vizsgálat lezárulta után, melynek eredményét a hvg.hu idézte.

Az NNK közölte, hogy a vizsgálatot négy szakmai terület – neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia – országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával végezték, és egyértelműen kiderült, hogy a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához.

A portál idézi a neurológiai szakfelügyelő főorvos véleményét, amely szerint a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán „a beteg tünetei alapján az idegrendszeri vírusos gyulladásos betegség gyanúja felmerülhetett volna, és

ebben az esetben részletes neurológiai vizsgálatra és neurológiai konzíliumra lett volna szükség, ami azonban elmaradt”.

Mivel a szakmai szabályszegés mellett dokumentációs szabálytalanságokat is találtak, ezért az NNK kötelezte az egészségügyi szolgáltatót egészségügyi bírság megfizetésére és a jogszabályi előírásokban foglaltaknak megfelelő dokumentációs kötelezettség betartására.

A nő esetét Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője mutatta be. Az ügy május végén a parlamentben is téma volt, akkor ugyancsak Bangóné kérdezte róla az emberierőforrás-minisztert. Kásler Miklós elmondta, hogy vizsgálatot indított a történtek feltárására, és akkor már az előzetes jelentést is olvasta. Annak alapján határozottan visszautasította, hogy összefüggés lett volna a koronavírus-járvány miatt bevezetett „központi intézkedések” és a haláleset között.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×