INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

győrfi pál

országos mentőszolgálat

koronavírus

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél az egészségügyi dolgozóknak felajánlott méz átadásán, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport sajtótájékoztatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. A segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrármarketing Centrum 2000 kilogramm mézet ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára.

Győrfi Pál: biztos komoly erőpróba minden YouTube-videó előtt megnézni Győrfi Pált

Infostart

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője soha nem gondolta volna, hogy ebben a veszélyhelyzetben népszerű figurává válhat, akiről még fagylaltot is elneveznek.

A járványidőszak egyik leggyakrabban felbukkanó arcával a 24.hu készített interjút, többek között abból az apropóból, hogy a Mentőszolgálat szóvivője nemcsak a YouTube-videók előtt megjelenő hirdetéseket uralja, hanem a koronavírusos időszak mémvilágának koronázatlan királya is lett.

Győrfi Pál elismeri, „Győrfi Pált megnézni minden YouTube-videó előtt, az azért biztosan komoly erőpróba az idegrendszernek”, ugyanakkor kezdetektől őszintén hiszi, hogy szükség van a monoton, sulykoló kommunikációra, hiszen a tét, hogy minél több ember életét megmentsék, az üzentet pedig el kell juttatni mindenhová.

Mint kiderült, sokféle visszajelzés érkezik hozzá, és ha az utcán meglátja valaki, mindig történik valami vicces dolog. Például

átkiabálnak, hogy „tudom, tudom, már megyek hazafelé”, vagy azt mondják, hogy „na, tessék, maga meg nem maradt otthon”

– fogalmazott.

A vele kapcsolatos, internetet elárasztó mémek nem zavarják, sőt, úgy látja, szorongásoldó szerepük is van: segítenek feldolgozni egy nehéz helyzetet, amiben tehetetlenek vagyunk, mert nem látjuk tisztán a jövőt, ráadásul láthatatlan ellenfél ellen küzdünk – magyarázta a szóvivő. De sértővel nem találkozott.

Győrfi Pál azt is elárulta, derűs pesszimistaként szokta magát jellemezni, így ha egy dolognak lehet egy jó és egy rossz kimenetele, mindig az utóbbira számít, aminek olykor van haszna is. Megjegyezte: a válságkommunikációban van egy fontos szabály: hope the best, prepare for the worst, azaz reméld a legjobbakat, de készülj a legrosszabbra. De mindezt humorral és öniróniával igyekszik kompenzálni.

Ugyanakkor a pesszimizmusa mellett az cseppet sem jellemző rá, hogy kilátástalannak látna egy–egy helyzetet, és rögtön temetné magát. „Nálam sosem az a végkövetkeztetés, hogy adjuk fel” – hangsúlyozta az interjúban, amiben azt is elárulta, az a frankó, amit a tévében mond.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018