eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fürdőzők a Balatonban Balatonlellén 2018. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Beindult a lazítás a Balatonnál, készülnek a vendéglők is

Óvatosan lazítanak a balatonfüredi korlátozáson, de van, ahol már ugrásra készen várják a vendéglők, hogy beinduljon az élet.

Enyhítjük a városi korlátozásokat péntektől és szombattól, de a távolságtartás szabályait mindenkinek be kell tartania – hívta fel a balatonfürediek figyelmét közösségi oldalán Bóka István polgármester, vette észre a veol.hu. A lap szerint feloldották a forgalmi korlátozásokat a partnál, de a Zákonyi utcai mélygarázs továbbra is zárva lesz. A parkolókat ingyen lehet használni. Látogathatják a sétálók az Esterházy strandot is, a Kisfaludy strandot már korábban megnyitották. Szombattól újra fel lehet keresni a város játszótereit, ahol az eszközöket naponta fertőtlenítik. A közterületeket – mint eddig is – két-három naponta fertőtlenítik.

Az országos rendelkezés alapján fogadhatnak vendéget a vendéglátóhelyek a kerthelyiségben, teraszon, de a másfél méteres távolságot mindenhol tartani kell másoktól.

Arra kérek mindenkit, hogy a szabályokat tartsák be! Vigyázzunk egymásra!

– hangsúlyozta Balatonfüred polgármestere.

– Március elején bezártunk, mert így éreztük biztonságosabbnak, és a forgalom is nagyon visszaesett. Most hétfőn nyitunk ki ismét, mert erre a kormányrendelet lehetőséget ad, de érezzük a vendégek részéről az igényt is. A kényszerszünetet kihasználtuk, kifestettünk, és túl vagyunk egy alapos nagytakarításon, valamint fertőtlenítésen. Megkértük a Nébih egyik szakemberét, akivel máskor is kapcsolatban vagyunk, hogy nézze meg, megfelel-e a tervezett működés az előírásoknak. Átnézte és rendben találta a dolgokat – mondta el a veol.hu-nak Felber Károly, a veszprémi Ízlelő önkiszolgáló étterem tulajdonosa.

Az étkezdében hétfőtől a teraszon történik a kiszolgálás és a fogyasztás is. Az étterem területére csak a mellékhelyiség használata miatt lehet belépni. Kézfertőtlenítőt a teraszon is elhelyeznek.

A lap szerint egyelőre a dolgozók háromnegyedét hívták be, de bíznak abban, hogy hamarosan minden korábbi alkalmazottat foglalkoztathatnak. Még akkor is, ha az új szabályok szerint csak a teraszon, és biztonságos távolságban lévő asztaloknál fogadhatják a vendégeket. Igaz, a beltéri bútorokkal a parkoló egy részét is befogták, így remélik, hogy hamarosan elérik a korábbi forgalmat. A megszokottnál kicsit kisebb kínálattal terveznek, és olyan ételekkel, melyekkel könnyebben lehet a forgalom változására reagálni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×