eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
Nyitókép: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc elmondta, mire költené el az EU által ígért 2000 milliárd forintnyi eurót

Online sajtótájékoztatót tartott a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját követve hirdette meg online tájékoztatóját.

Mint fogalmazott, munkahelyválság van, egy bibliai idézettel is élt: "ideje van a hallgatásnak és ideje a szólásnak is". Hozzátette: ideje van a cselekvésnek is. Mint rámutatott, hiányoznak a tömeges tesztek, illetve a védőfelszerelések sincsenek még a helyükön a lehető legszélesebb körben. "Gyorsabban és nagyobb erőfeszítéseket kell tenni" - követelte.

A munkahelyvédelemmel kapcsolatban feltette a kérdést: "mi a csudának nem teszi a dolgát a kormány?" Szerinte az EU most - a kormány véleményével szemben - gyorsan döntött, 2000 milliárd forint rendelkezésre áll a koronavírus-válság kezelésére, a kormány közben tagadja ennek a pénznek a létezését. Feltette: "ezt a pénzt arra tartogatja, hogy arra költhesse, amire eddig".

A DK "készített egy gyors fejszámolást":

a 2000 milliárd forint 1 millió ember fizetésének 80 százalékát 6 hónapig fedezi.

Ezért felszólítják a magyar kormányt, hogy minden munkavállalónak, aki elveszítette a munkáját részben vagy egészben, fizesse ki a bére 80 százalékát.

"Pénz van, az akarat hiányzik" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×