INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

autópálya-matrica

hiba

javítás

közlekedés

Kellemetlen hibába futhat bele, aki megyei autópálya-matricát vásárol

Kellemetlen hibába futhat bele, aki megyei autópálya-matricát vásárol

Infostart

Most van a megyei matricák megvételének boomja, és közben becsúszhat ilyen-olyan tévedés.

Ezek közül a legkellemetlenebb a megye nevének tévesztése, ha valaki sms-ben vásárol úthasználati jogosultságot - hívta fel a figyelmet összesítésében a vezess.hu. Ez a hiba ugyanis utólag nem orvosolható - erősítette meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a portálnak. „Az e-matrica vásárlásokhoz kapcsolódóan az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet alapján a díjkategória, a rendszám és a felségjelzés esetében van lehetőség a korrigálásra.”

Magyarán hiányos, azaz rossz a rendelet, nem az ügyfélszolgálat tehet erről a korlátozásról.

A rendszám elírását, a felségjel elírását, és a díjkategória-tévesztést is lehet utólag orvosolni. Ehhez be kell menni a társaság 19 ügyfélszolgálatának valamelyikére. Be kell mutatni a jármű forgalmiját, valamint a jogosultság megvásárlását igazoló szelvényt, vagy SMS-vásárlás esetén a nyugtázó értesítést. A szolgáltatás díja egységesen 1470 forint, de például az O betű és a nulla összetévesztéséből fakadó elírás javításáért nem kérnek pénzt.

Ezeket a javításokat még a pótdíj megérkezte utáni 60 napon belül meg lehet ejteni, utána viszont már nem, akkor ki kell fizetni a büntetést és persze az új matrica árát is.

Felhívják még a figyelmet, hogy a téves díjkategória esetében a pótdíjkülönbözet megfizetésétől nem tudnak eltekinteni, ugyanakkor, kettőnél több pótdíj esetén – amennyiben a jogszabályi feltételek fennállnak – a pótdíj-maximalizálással tudják az ügyfél terheit enyhíteni – közölte a NÚSZ.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018