eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A szavazatszámláló bizottság tagjai kiürítik az urnát és megkezdik a szavazatok számlálását a szavazóhelyiség bezárása után a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egyetlen jogorvoslati kérelem érkezett az EP-választások után, az is hiába

Jogerőssé vált a május 26-ai, magyarországi európai parlamenti választás végeredménye.

Jogerőssé vált a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választás eredménye, mivel a Kúria a választás eredményét megállapító határozat ellen benyújtott egyetlen jogorvoslati kérelmet is érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Az NVB múlt héten csütörtökön a 10 277 magyarországi szavazóköri jegyzőkönyv, a külképviseleti szavazásról kiállított jegyzőkönyv és a levélszavazás eredményéről kiállított jegyzőkönyv alapján állapította meg az EP-választás jogi végeredményét. A határozat ellen három napon belül lehetett jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, és határidőn belül érkezett is egy bírósági felülvizsgálati kérelem.

A Kúria kedden érdemi vizsgálat nélkül elutasította a felülvizsgálati kérelmet, mert a magánszemély beadványozó ügyvédi képviselet nélkül terjesztette elő, és nem igazolta a saját ügyben eljárás feltételeit. Ezzel az EP-választás jogerőssé vált. Az NVB várhatóan még a héten elfogadja a választás eredményéről szóló közleményét, amelyet a Magyar Közlönyben kell közzétennie.

Az EP magyar tagjai a tervek szerint június 20-án veszik át megbízólevelüket az Országházban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×