eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Tarlós István ingyenes parkolást szeretne Budapesten a fővárosiak számára a lakhely szerinti kerületben

Ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületében Tarlós István.

Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István főpolgármester.

A XIV. kerületiek köré­ben népszerűtlen parkolási rendszert szabályozó szerződések károkat okoznak, napi egymillió forintjába kerül a helyieknek, s a rendszer lassan már mil­liárdos veszteséget okoz a Zuglónak - írja a Magyar Nemzet. A főpolgármester a lap kérdésére azt is elmondta: alig lát esélyt arra, hogy Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere legyen a parkolási vizsgálatok fővezére.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely szinte nap mint nap önellentmondásba keveredik. A parkolási szerződés felmondását is megszavazta, majd betámadta a saját igen szavazatát – jelentette ki Tarlós István.

Közben a zuglói önkormányzat jegyzője arról értekezett, hogy szerinte nem lehet felmondani a XIV. kerület napi egymillió forint veszteséget termelő parkolási szerződéseit – derül ki a Magyar Hírlap birtokába került dokumentumból, amelyben Papp Imre jogszabálysértőnek minősítette a zuglói képviselő-testület május 13-i határozatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×