eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Mediaklikk

A Fidesz továbbra is jelentős fölénnyel vezeti a pártok versenyét

A Závecz Research legújabb felmérése szerint ugyanakkor apró bizonytalanodást okozott a túlóratörvény megszavazása a párt szavazóinak körében.

A felmérést december 4. és 11. között készítették, tehát még a túlóratörvénnyel összefüggő parlamenti akciók és tüntetések előtt – mondta az InfoRádióban a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet vezetője.

Závecz Tibor hozzátette:

a teljes népesség mezőnyében a Fidesz jelentősen vezet.

A nagyobbik kormánypárt jelenleg 35 százalékon áll, a második legerősebb formáció a Jobbik 9 százalékkal, 7 százalékon állnak a szocialisták - mondta a szakértő. A Demokratikus Koalíció 5, az LMP és a Momentum 3-3 százalékkal bír, de nyomukban van a Kétfarkú Kutyapárt is; a Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom csupán 1-1 százalékon áll.

A biztos pártválasztók körében is ugyanez a sorrend, de ott már kicsit érződik a túlóratörvény hatása - ismertette az InfoRádióban Závecz Tibor. Mint mondta, a vita hatására pici elbizonytalanodás tapasztalható a Fidesz-szavazók körében. A nagyobbik kormánypárt így 51 százalékon áll, a Jobbik 15, az MSZP 11, a DK 8, a Momentum 4, az LMP 3, a Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom 2-2 százalékkal rendelkezik. A Kétfarkú Kutyapárt a Párbeszéd és az LMP között helyezkedik el.

A felmérés szerint az embereket egyre jobban érdekli a közélet, erre utal, hogy a bizonytalanok aránya 32 százalékra csökkent – tette hozzá Závecz Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×