eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Érkezik a hidegfront - itt a figyelmeztetés

Pénteken gyenge hidegfront érkezik Magyarország fölé. A front hatására labilizálódik a légkör, emiatt pénteken összességében sokfelé kell záporra, zivatarra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.

Délelőtt és délután erősen felhős égre számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és sok magasszintű felhőzettel. A délkeleti megyékben várható a legtöbb napsütés. Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon esőre is számítani kell. Az Alföld délkeleti részein csak késő délutántól, estétől lehet csapadék. Mindössze zivatar környékén lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután a Dunántúlon 23, 28, a Dunától keletre 28, 32 fok között várható.

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a hajnali óráktól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében még több helyütt lehet zápor, zivatar, majd egyre inkább a déli vidékekre szorul vissza a csapadék. Az esti óráktól az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül majd meg, ott néhol egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet késő este 19, 24, hajban 15, 20 fok körül alakul.

Figyelmeztetés

Ma éjfélig elsősorban a Dunántúlon, a középső országrészben és kisebb számban az Északi-Középhegység térségében valószínűek szórványosan zivatarok. Zivatarok környezetében viharos (55-80 km/h) szél előfordulhat, elsősorban a Dunántúlon néhol felhőszakadás (20-40 mm) valószínű, a Dunántúlon záporokból, zivatarokból lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat (> 40-50 mm), illetve a délnyugati részeken területi átlagban 20 mm csapadék is hullhat. Elsősorban a középső országrészben késő estig egy-egy zivatar környezetében, viharos (~80 km/h) szél és jégeső (1-2 cm körüli vagy alatti átmérővel) is kialakulhat.

Az éjszakai órákban zivatarok környezetében továbbra is kialakulhat néhol felhőszakadás vagy lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (20-40 mm), egyre inkább a Dunántúl délkeleti harmadában és az Alföld térségében szélerősödés (40-60 km/h) kíséretében.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×