eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rég látott állatok terjedtek el a Dunántúlon

Rég látott állatok terjedtek el a Dunántúlon

Újra elterjedtek a hódok a Dunántúlon - annak ellenére, hogy az ezredfordulóra szinte teljesen eltűntek Magyarországról.

2000 környékén a horvát határ térségében indult egy visszatelepítési program, és azóta az állatok úgy elszaporodtak, hogy már a Balaton északi partján túl is keresnek magukanak területeket.

Hóddal nagyon ritkán találkozik az ember, ugyanis nagyon félénk állat. Ahogy meghallja a léptek közeledését eltűnik, láthatatlanná válik. Nyomukat, a körberágott és kidöntött fákat azonban lehetetlen nem észrevenni. Az állatok tevékenységével most épp a Veszprém megyei Porván találkoztak a helyiek - számolt be róla az atv.hu.

A földtulajdonosok általában nem örülnek a hódok fákat pusztító tevékenységének, de Porva polgármestere szerint a hódok most jót tettek velük, ugyanis a tavaszra tervezett munkák egy részét végezték el az önkormányzat helyett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×