eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Durva összecsapás a bulinegyedben

Az erzsébetvárosi csendrendelet szigorítását követelik Erzsébetváros lakói a bulinegyed miatt - írja a Magyar Idők. A VII. kerület belső részén élők a hajnalig tartó ordítozásra, a részeg fiatalokra, az utánuk maradó mocsokra panaszkodnak.

A Magyar Idők azt írja, egyre nagyobb a lakossági ellenállás Belső-Erzsébetvárosban, az úgynevezett bulinegyedben, az ott élők múlt csütörtökön már lakossági fórumot is tartottak. A Facebookon szerveződő Élhető Erzsébetvárosért csoport által meghirdetett rendezvényen mintegy kétszázan voltak. A tapasztalataikat összegezve az alapító kiemelte, egy valódi csendrendeletet szeretnének. Garai Dóra úgy fogalmazott, azt szeretnék elérni, hogy a szórakozóhelyek – más budapesti kerületekhez hasonlóan – reggel 6 óra helyett csak éjjel 1-ig tarthassanak nyitva.

A Magyar Idők felidézi, a fórumon elhangzott, van olyan hétvége, amikor két éjszaka akár 150-200 ezer szórakozni vágyó is megfordul a kerületben, ellehetetlenítve az ott élők életét. A lakók a hajnalig tartó ordítozáson, piszkításon kívül más súlyos problémákat is megosztottak a lakók. Sokan a nyílt prostitúciót, a drogok utcai jelenlétét, a garázda cselekményeket is megemlítették. Többen az internetes napi lakáskiadást, az Airbnb szolgáltatásait kifogásolták, mondván, sokszor olyanoknak adják ki az ingatlant, akik csak légyottokra használják azt.

A rendezvényen a vendéglátósokat a Grund vezetője, Mann Dániel képviselte, aki jelezte, nem tudja, mi a megoldás, de hozzátette, Európában van húsz város, ahol megtanulták kezelni a problémát. A kerület rendészeti igazgatója pedig azt mondta, bár a közterület-felügyelők 24 órában teljesítenek szolgálatot, kevesen vannak, ráadásul csak szabálysértések esetén intézkedhetnek.

A rendteremtés irányába mutat, hogy június végén Vattamány Zsolt polgármester kitiltotta a lakók és a járművezetők által is egyaránt kritizált sörbicikliket, a beerbike-okat. Közben a VIII. és a IX.

kerület vezetése is olyan szabályokon dolgozik, amelyek a mostaninál szigorúbban korlátoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását, ezért Erzsébetváros is kénytelen lesz módosítani helyi rendeleteit, különben még több vendég érkezhet az amúgy is túlterhelt kerületbe - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×