eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Olvad a Mátrában, de még javában dolgoznak az utak felszabadításán

Kedvezően alakul az időjárás, az emelkedő hőmérséklet miatt olvadásnak indul a hó a Mátrában - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban reggel.

Hajdú Márton megjegyezte: tegnap este több elzárt útszakaszt szabadítottak fel a szakemberek az északi középhegységben, de volt, ahol olyan veszélyes volt a helyzet, hogy éjszakára fel kellett függeszteni a munkát.

Továbbra is vannak nehezen megközelíthető települések, ahol az utak felszabadításán kell péntek reggel-délelőtt dolgozniuk a szakembereknek.

Éjfélre már 5000-nél kevesebb lakót érintett az áramkimaradás, mára vélhetően mindenhol megoldódik a probléma. Megegyezte: a kisebb vízfolyásokon problémát okozhat a hirtelen olvadó hó, de enyhe árhullámra felkészültek a szakemberek.

Mintegy 200 vendég rekedt a szerdán váratlanul lehullott majdnem félméteres hó miatt az egyik galyatetői szállodában. A vendégek két kisebb csoportja csütörtökön a katasztrófavédelem és a tűzoltóság segítségével elhagyta a hegyet, de a többség a szállodában maradt. Van ellátásuk, áram, víz és élelem is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×