eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Igen hasznosak voltak a Liget jövőjéről tervezett egyeztetések - fejtette ki Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a munkálatok a tervek szerint 2020-ig lezárulnak.

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Aprólékos tervezés után, szakaszosan végezhetők el a Liget Budapest munkálatai - hangsúlyozta Persányi Miklós.

Az látható, hogy 2020 környékére, nyilván nem egyszerre készül el, hanem a különböző objektumok egymást követően. A park és a közművek rekonstrukcióját is csak szakaszolva lehet elvégezni. Tehát nem lesz olyan stádium, amikor az egész Liget le van zárva, amikor mindent egyszerre építenek, hanem amikor egy parkrészlettel végeztek, mennek a következőre.”

A miniszteri biztos arról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy több kisebb és nagyobb egyeztetést tartottak a Ligetről.

Egyrészt ezeknek a fórumoknak dialógus szerepe is volt, másrészt az információ átadás és megosztás. Minden fórum végén elég nagy számban vetődtek fel vélemények.”

Az elmúlt időszak fórumain elhangzott javaslatok egy részét a tervezési folyamatba is felveszik - tette hozzá.

Maradtak fent nyitott kérdések nagyon érzékeny ügyekben. Például a kutyás embereket képviselő csoportok képviselői azzal az igénnyel jöttek, hogy ne csak kutyafuttatózónák legyenek, hanem az egész Ligetben póráz nélkül lehessenek a kutyák.”

Persányi Miklós megjegyezte, hogy természetesen sokan ennek nem örülnének, és általánosságban sem lehet minden igényt teljesen kielégíteni.

Állatkert: élménypark lesz

Persányi Miklós: különleges meglepetésekkel rukkol elő az új Állatkert

Különálló állatkertként is megállnák majd a helyüket az intézmény most épülő egységei - hangsúlyozta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.





Sokoldalú fejlesztésekkel újul meg az állatkert - jelezte a főigazgató.

A régi gazdasági udvarban és a Vidámpark egy részén, másfél hektáron, egy gyerekállatkertet és játékparkot szeretnénk létrehozni, amely a Holnemvolt Park egyfajta utódja, csak egészen más karakterrel. Kevesebb lesz a mutatványos játéküzem, de lesz, hiszen erre a területre esik a műemlék körhinta, mellette lesznek kisebbek, pónilovaglás és kisvasút szerepelnek a tervben. Ide kerülnek az állatsimogatók, a játszóterek és sok különlegesség, ami eddig nem volt. Nagy újdonság és meglepetés lesz a gyerekes családoknak.”

Persányi Miklós szerint a munkálatok első eredményeit akár már néhány hónap múlva láthatják a látogatók.

Remény van arra, hogy még a tavasz végéig ki tudjuk költöztetni a különböző háttérlétesítményeket és át tudunk adni a közönségnek egy olyan területet, amely az utóbbi évszázadban nem volt bejárható. Így a zöldfelület is jelentősen meg fog növekedni.”

A kormánybiztos kiemelte, hogy szakmailag is óriási előrelépést jelentenek a mostani fejlesztések.

Ha itt, szorosan az állatkert mellett lenne, hanem Budán valahol, önálló attrakciós egység lenne. Ez a Pannon Parkra még inkább igaz, azzal a különbséggel, hogy az fedett, ami lehetne a Gellérthegyen vagy bárhol a városban.”

Persányi Miklós ugyanakkor logisztikailag szerencsésnek nevezte, hogy egy helyen lesznek ezek a létesítményelemek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×