eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán Viktor politikai értékelőjével kezd a Fidesz Lillafüreden

Orbán Viktor politikai évértékelője, biztonságpolitikai kérdések, a bürokrácia csökkentése, az oktatás, a földárverések helyzete szerepel egyebek mellett a Fidesz-KDNP frakciószövetségének lillafüredi kihelyezett ülésén - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón, a tanácskozás helyszínén.

A politikus a frakciószövetség háromnapos ülésének tervezett programját ismertetve azt mondta: szerda este Orbán Viktor miniszterelnök mond politikai évértékelőt, és a következő két év közös stratégiai feladatainak megvitatása is napirenden lesz.

Csütörtökön - a migrációval összefüggésben - a magyar emberek nyugalmának biztosítása, az alaptörvény ezzel kapcsolatos tervezett módosítása lesz napirenden. Ezzel kapcsolatban határoznak meg feladatokat a belügyminiszternek és a honvédelmi miniszternek - mondta Kósa Lajos. Úgy fogalmazott: "Magyarország ma még boldog, nyugalmas időszakban él, de fel kell készülni a rosszra, a terrorveszélyre, a fenyegetettségre."

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a bürokrácia csökkentéséről beszél majd, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a földárverésekről és a birtokpolitika alakulásáról ad tájékoztatást, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításáról szól, Balog Zoltán szakminiszter és a minisztérium államtitkárai az oktatás helyzetéről, a köznevelési kerekasztal üléséről számolnak be.

Pénteken a Fidesz elnöksége, és a frakciók kabinetjei üléseznek - tette hozzá.

Kósa Lajos kitért arra is: a Fidesz-frakció kezdeményezi, hogy a kormány - több nyugati ország példáját követve - még a nyári szünet előtt készítsen tájékoztatót a fiataloknak és a külföldre utazóknak, amely arról szólna, mire számíthatnak, ha külföldre utaznak. Erre azért van szükség, mert mára nagyon megváltoztak azok a körülmények, amelyekkel az unió országaiban találkozhatnak - fűzte hozzá.

Külön utalt ezzel a kiemelt biztonsági kockázatú francia labdarúgó Európa-bajnokságra, ahová vélhetően több tízezer magyar utazik majd el.

Kósa Lajos az ülés helyszínéről szólva megemlítette, hogy mindenképpen a Dunától keletre, sőt mindenképpen Miskolcra akartak jönni, mert Miskolc sikeres város, a szocialista nagyipar összeomlása után nagy mérvű fejlesztések valósultak meg, és a miniszterelnök az elsők között indította itt el a Modern városok programot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×