eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kétszámjegyű is lehet a rezsicsökkentés

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár kétszámjegyű is lehet - mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár kétszámjegyű is lehet a rezsicsökkentés.

Az áram esetében Paks II. a meghatározó - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miként egyeztethető össze a polgári Magyarország eszméjével a 888.hu portálon Tóbiás József szocialista pártelnököt és családját támadó, egy hete közzétett cikk, a fideszes politikus hangsúlyozta: egyetért párttársával, Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel, aki elítélte az írást.

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője néhány napja elnézést kért a cikk miatt.

Németh Szilárd ugyanakkor megjegyezte azt is: megérti mindazokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont.

Az adatvédelmi biztos napokban kiadott állásfoglalásával kapcsolatban - mely szerint az alaptörvény módosítása közügy, tervezett módosítása nyilvános, az információs alapjogokat pedig terrorveszélyhelyzetben sem lehet rendelettel szabályozni - újságírói felvetésre Németh Szilárd azt mondta: fontos, hogy az adatvédelmi biztos teszi a dolgát, de az is, hogy a kormánypárt tegye a magáét.

"Látjuk a terrorveszély növekedését. (...) A magyar családokat minden eszközzel megvédjük. (...) Cselekedni kell. (...) A megelőzést fontosabbnak tartjuk, mint az utólagos siránkozást" - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×