eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin

Földomlás Pilisvörösváron

Beszakadt a föld a 10-es úttól 2-3 méterre Pilisvörösváron a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál, ezért a közúti és a vasúti forgalmat is le kellett állítani szombat kora hajnalban - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila ismertetése szerint mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már több köbméter föld szakadt le.

A fővárosi tűzoltók a Pest megyei műveleti szolgálat vezetésével folytatják a védekezést. A helyszínre érkeztek a kivitelező cég illetékesei is, tőlük várják a statikai adatokat, hogy pontosan felmérjék a helyzetet - tette hozzá a szóvivő.

Nem járnak a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között, és a Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Piliscsabáig közlekednek - tájékoztatta a Mávinform reggel az MTI-t. A közlés szerint az utasoknak 10-30 perces késésekre kell számítaniuk.

Szombat hajnalban a pilisvörösvári vasútállomásnál hozzávetőleg 50 köbméternyi föld csúszott meg, ami elzárja a 10-es főútat és a vasúti pályára is veszélyt okoz - tudatta a Mávinform. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor indulhat el a közlekedés az esztergomi vonalon, a Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszon.

Forgalmi változások vannak a Volánbusz járatainak közlekedésében a Pilisvörösváron történt földcsuszamlás miatt - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Dorog-Esztergom autóbuszvonal járatai nem érintik Pilisvörösvárt, Solymáron és Pilisszentivánon át közlekednek. Pilisvörösvár csak Budapest felől közelíthető meg a Budapest-Pilisvörösvár és a Budapest-Pilisszántó vonalak járataival. Esztergom felől csak átszállással lehet Pilisvörösvárra eljutni a Pilisszentiván autóbusz fordulótól Solymáron át - óránként - a vasútállomásig közlekedő mentesítő autóbuszokkal.

A Volánbusz jelezte azt is: a 10-es út várhatóan három napig le lesz zárva, ezalatt hosszabb menetidővel kell számolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×