Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Földomlás Pilisvörösváron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Beszakadt a föld a 10-es úttól 2-3 méterre Pilisvörösváron a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál, ezért a közúti és a vasúti forgalmat is le kellett állítani szombat kora hajnalban - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila ismertetése szerint mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már több köbméter föld szakadt le.

A fővárosi tűzoltók a Pest megyei műveleti szolgálat vezetésével folytatják a védekezést. A helyszínre érkeztek a kivitelező cég illetékesei is, tőlük várják a statikai adatokat, hogy pontosan felmérjék a helyzetet - tette hozzá a szóvivő.

Nem járnak a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között, és a Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Piliscsabáig közlekednek - tájékoztatta a Mávinform reggel az MTI-t. A közlés szerint az utasoknak 10-30 perces késésekre kell számítaniuk.

Szombat hajnalban a pilisvörösvári vasútállomásnál hozzávetőleg 50 köbméternyi föld csúszott meg, ami elzárja a 10-es főútat és a vasúti pályára is veszélyt okoz - tudatta a Mávinform. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor indulhat el a közlekedés az esztergomi vonalon, a Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszon.

Forgalmi változások vannak a Volánbusz járatainak közlekedésében a Pilisvörösváron történt földcsuszamlás miatt - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Dorog-Esztergom autóbuszvonal járatai nem érintik Pilisvörösvárt, Solymáron és Pilisszentivánon át közlekednek. Pilisvörösvár csak Budapest felől közelíthető meg a Budapest-Pilisvörösvár és a Budapest-Pilisszántó vonalak járataival. Esztergom felől csak átszállással lehet Pilisvörösvárra eljutni a Pilisszentiván autóbusz fordulótól Solymáron át - óránként - a vasútállomásig közlekedő mentesítő autóbuszokkal.

A Volánbusz jelezte azt is: a 10-es út várhatóan három napig le lesz zárva, ezalatt hosszabb menetidővel kell számolni.