Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs veszélyben az e-útdíjból tervezett bevétel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium álláspontja szerint nincs veszélyben az e-útdíjból tervezett 75 milliárd forintos bevétel - közölte Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára a keddi online tájékoztatón. A kérdés azért vetődött fel, mert az elekrtonikus útdíj-tenderen nyertes Getronics Magyarország Kft. visszalépett a projekt megvalósításától.

Egy másik kérdésre az NGM helyettes államtitkára közölte: a felsőoktatásnak ígért 30 milliárd forint többletforrásának megteremtéséről szóló döntés megszületett, a végrehajtás módjáról több lehetőséget mérlegel a kormány.

A minimálbér kompenzációhoz szükséges 10 milliárd forintos forrást a kabinet céltartalékokból kívánja átcsoportosítani - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mekkora kiadással számol az idén és jövőre az NGM a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban, Banai Péter Benő közölte: a 13. havi nyugdíj összegét nem tartalmazza a 2013. évi központi költségvetés.

Egy másik felvetésre, amely szerint a bankok által a kkv-szektornak nyújtott pluszhitelek után csökken az adófizetési kötelezettség, a helyettes államtitkár úgy reagált, hogy a bankok adófizetési kötelezettségének csökkentéséről nem született kormányzati döntés.

A pénztárgépek NAV-hoz történő bekötésének jelentős csúszásával nem számol az NGM - jelezte a helyettes államtitkár. Véleménye szerint az új típusú, a NAV által online módon felügyelt pénztárgépekre vonatkozó rendelet hatályba lépésének dátumát - éppen a hatékony és biztonságos működés, a költségvetési bevételek megbízható biztosítása érdekében - úgy határozzák meg, hogy az lehetővé teszi a kellő felkészülést.