eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Megismétlődhet Molnár Lajos esete - lapszemle

A Népszabadság a kórházbezárásokról, a Magyar Nemzet pedig az esetleges orvos-felmondásokról ír mai számában.

A Népszabadság Kísért a közelmúlt című cikkében azt írja: megismétlődhet Molnár Lajos esete, aki 25-26 kórházat akart bezáratni, de az akkori koalíció erős emberei sorra vették ki a csomagból szűkebb területük intézményeit. Szócska Miklós, aki 16-17 kórházzal könnyítené a hálózatot, is ígéretet tett már például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, hogy nem záratja be a kalocsai kórházat.

A Magyar Nemzet szerint az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól arról, hogy miként készülnek a januárban várható rendkívüli helyzetre, amikor is aktiválják felmondólevelüket az orvosok, vagy nem vállalnak önként túlmunkát. A lap úgy tudja: egyes kórházakban már vészforgatókönyvek készülnek.

Az Index beszámol arról, hogy rossz sorrendben szerepel azon a címeren a színek beosztása, amelyet tegnap délután helyeztek ki a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen. Mivel 2012. január 1-jén Magyar Köztársaságról Magyarországra változik az ország hivatalos elnevezése, ezért elkezdték leszerelni a Magyar Köztársaság feliratú táblákat.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a frekventált környékeken bérbeadási céllal vásárló befektetők felvásárolták a budapesti garázsokat, máshol viszont fél áron sem kelnek el, s pang a bérleti piac is.

A Portfolio.hu szerint a Credit Suisse devizapiaci stratégiái rövid távon forintgyengülésre számítanak. Az internetes portál emlékeztet Orbán Viktor kormányfő hónap eleji szavaira, amelyben arra figyelmeztetett, hogy december közepe után újabb spekulációs támadás érheti a forintot. Amennyiben több befektetési bank is hasonló ajánlást ad ki a magyarországi fejlemények miatt, akkor ez a helyzet könnyen előállhat - írja az internetes gazdasági portál.

A Pénzcentrum.hu szerint az okostelefon lesz az idei karácsonyi vásár egyik legnagyobb slágere. Az internetes portál ezért most azoknak ad tanácsokat, akik a következő napokban szeretnének mobilt vásárolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×