Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két sérült a szélviharban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csütörtök reggel óta tartó szélviharral összefüggésben délig országszerte 120 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a mentősök két sérültet láttak el, egyikük autóban ült, másikuk gyalogosan közlekedett, amikor rádőlt egy fa.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta, Heves megyében egy autóban ülő férfi sérült meg, amikor a 21-es úton haladó járművére rádőlt egy fa. Németh Cecília közlése szerint Újpesten egy járókelőre borult egy, a szélvihar következtében kidőlő fa, az asszonyt gyalogosok mentették ki a fa alól. Mindkét sérültet kórházba szállították.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint csütörtök délig összesen 120 bejelentés érkezett az ország tűzoltóságaira a szélviharral kapcsolatban, főként Pest megyéből és a főváros területéről, de több riasztást kaptak a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tűzoltóságok is.

Fakidőléshez és leszakadt faágakhoz 70 alkalommal riasztották a tűzoltókat, míg több helyen az épületek tetőszerkezetében keletkezett károkhoz kellett kivonulniuk - mondta Hajdú Márton, az OKF helyettes szóvivője.
Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: délután fél négyig száz helyre riasztották a tűzoltókat, 15 órakor például egyszerre tíz helyszínen dolgoztak. A nagyobb károk helyszíneként példaként a XI. kerületi Kőérberki úton történt balesetet említette, ahol mintegy 300 négyzetméteren bontotta meg a szél a tetőszerkezetet, a lehulló cserepek négy autót is megrongáltak. A XIII. kerületi Üteg utcában egy ház tűzfala mintegy 15 méter hosszan megrepedt. A kora délutáni fakidőlések közül a szóvivő a XIX. kerületben történt esetet emelte ki, ott egy 8 méter magas fa dőlt rá három parkoló autóra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel narancssárga riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt a közép-magyarországi, a közép-dunántúli és az észak-magyarországi régióra, jelezve: a legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti 90 kilométert; a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen.