eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin

Mikor mehetnek a férfiak is nyugdíjba negyven év után?

Már januárban életbe léphet az a törvény, amely negyven év munkaviszony után lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását - közölte az InfoRádióval a Fidesz szakpolitikusa. Iván László szerint ez a változtatás a korábbi hírekkel ellentétben nem több tízezer, hanem csak hatezer nőt érint. Tervezik a férfiak nyugdíjazásának megreformálását is, de nem jövőre.

Jövő januártól léphet hatályba az a törvény, amely révén negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők - mondta az InfoRádiónak a Fidesz országgyűlési képviselője. Iván László kifejtette, hogy a tervezetről a kormány az ősszel tárgyal majd, ezt követően dönthet róla a parlament.

A negyven évnyi szolgálat a nők sok energiáját emészti fel, és mivel hosszabb ideig élnek, így nyugdíjasként a családban is többet segíthetnek majd - vélekedett.

Iván László kiemelte: a döntés a korábbi hírekkel ellentétben nem több tízezer, hanem hatezer nőt érinthet. Az életkortól függetlenül nyugdíjba vonuló nők a teljes jogú öregségi nyugdíjat kapják meg - tette hozzá.

A Fidesz politikusa szólt arról is, hogy a szakértők dolgoznak azon, hogy kiderüljön, mekkora költségvetési vonzata lesz a lépésnek, a kabinet döntéséig meglesznek az adatok. Mindez nem kötelezettség, csak lehetőség a nők számára, akik ugyanúgy munkát is vállalhatnak majd a nyugdíj mellett a meglévő szabályozás szerint - közölte.

Téma a férfiak kedvezményes nyugdíjazása is, de ősszel nem tervezik ennek a bevezetését, mivel a várható kapacitás a férfiak szempontjából szűkösnek látszik - hangsúlyozta Iván László, hozzátéve, ezt nem kell diszkriminációnak tekinteni. A parlamenti képviselő szerint a gazdaság teljesítőképességétől és a felhalmozható nyugdíjalaptól is függ, hogy a férfiak is mehetnek-e nyugdíjba negyven év szolgálati idő után.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×