eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin

A Jobbik gondolkozik a Molnár Oszkár javára történő visszalépésen

A Jobbik elnöksége a héten hoz döntést arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében visszalépteti-e egyéni képviselőjelöltjét a választáson független jelöltként induló Molnár Oszkár, Edelény polgármestere javára - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Pörzse Sándor a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ugyanezen a felvételen úgy nyilatkozott, hogy Molnár Oszkár egy "tipikus jobbikos": egy olyan "fideszes, aki szembenézett az igazsággal, és aztán ki is mondta azt". "Ettől aztán lett ő minden: rasszista, náci, szélsőjobboldali" - fűzte hozzá a politikus.

Vona Gábor azt is hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy egyéni mandátumaik megnyerésével egyetlen pártnak se legyen kétharmados parlamenti többsége, mivel az a "magyar demokrácia szempontjából nem lenne egy túlságosan szerencsés alakzat".

Az edelényi polgármester javára történő visszalépés előtt azonban még meg kívánják vizsgálni, hogy Molnár Oszkár programja mennyire hozható összhangba a Jobbikéval - mutatott rá a párt vezetője.

A Jobbik jövőbeni parlamenti tevékenységére utalva megjegyezte: minden a "rend irányába mutató" javaslatot meg fognak szavazni, ha az összhangba hozható a "Jobbik programjával, a nemzet érdekeivel".

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében, Edelényben Daher Pierre, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert a választások első fordulójában, de 36,54 százalékos eredményével nem szerzett mandátumot az Országos Választási Bizottság adatai alapján. A választások második fordulójában 24,14 százalékot szerző, függetlenként induló Molnár Oszkár és a 19,13 százalékos eredményt elérő jobbikos Miklós Árpád is indulhat, kettőjük együttes eredménye pedig több szavazatot jelent, mint a fideszes politikusé. Április 25-én megmérettetheti még magát az MSZP színeiben induló Gúr Nándor is, aki az első fordulóban a szavazatok 18,7 százalékát gyűjtötte be.

Molnár Oszkár 2009 szeptemberében, fideszes országgyűlési és önkormányzati politikusként került az országos híradások középpontjába, miután egy kereskedelmi televízióban azt mondta: a roma nők gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékhoz juthassanak.

A cigány többségű településeken, például Lakon vagy Szendrőládon "a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni" - állította a polgármester.

Egy, az internetre szintén tavaly ősszel felkerült felvételen Molnár Oszkár egyebek mellett arról is beszélt, hogy a "zsidó nagytőke be akarja kebelezni az egész világot, főleg Magyarországot".

A Fidesz országos választmánya 2009. december 14-én döntött úgy, hogy negyedszerre már nem Molnár Oszkárt indítja a választókerületben. A polgármester szerint ennek nyilvánvalóan az volt az oka, hogy nyilvánosan kimondta azt, "amiről a környéken mindenki beszélt".

Molnár Oszkár országgyűlési képviselő Fidesz-tagsága hivatalosan 2010 márciusában szűnt meg, amikor a Fidesz Daher Pierre-t, a helyi kórház vezetőjét indította az áprilisi választáson. Edelény polgármestere akkor független képviselőjelöltként vetette magát nyilvántartásba a választásokon, a Fidesz alapszabálya szerint pedig kizárási javaslat nélkül megszűnik a tagsági viszonya annak, aki a választásokon előzetes egyeztetés és hozzájárulás nélkül bármely más szervezet képviseletében vagy függetlenként jelölteti magát a párt hivatalos jelöltjével szemben.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×