Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Reggelig akár 20 centiméternyi hó is hullhat!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati felére a havazás miatt: az ország délnyugati megyéiben csütörtök reggelig akár 20 centiméternyi friss hó is hullhat - mondta az InfoRádiónak a szolgálat munkatársa.

Délnyugat felől mediterrán ciklon érte el Magyarországot, emiatt arrafelé már havazik is. A csapadékzóna a nap folyamán észak-északkelet felé vonul, késő estig nagyjából Budapestig ér majd - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Sok helyen havazik majd csütörtökön is, a legtöbbre délnyugati területeken - Zalában, Somogyban, Veszprém megye déli részén, és Baranyában - lehet számítani. Ott reggelig 5-15, néhol akár 20 centiméternyi friss hó is lehullhat, míg az ország középső területein legfeljebb 8 centiméteres lehet a hóréteg - tette hozzá Csonka Tamás.

A Dunától keletre eső területeken nagy valószínűséggel sehol sem várható a 10 centimétert meghaladó hómennyiség, és lesznek olyan helyek is, ahol azonnal elolvad a földre hullott csapadék - magyarázta a meteorológus.

Csonka Tamás megjegyezte: a dél-dunántúli területeken - főként Baranya, Somogy és Tolna megyében - hóátfúvásokra is kell számítani, mivel a keleti-északkeleti szél megerősödik, és csütörtök reggelig akár 60 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak.

Hanganyag: Szépvölgyi István