Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Giró-Szász: A Jobbiknak nem érdeke, hogy hatékony és erős legyen az új kormány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Századvég Alapítvány igazgatója szerint az új kormány politikai felhatalmazásától függ a Jobbik támogatottsága. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: a radikális párt ezért mindenképpen a hatékony és jó kormányzás gátja lesz.

Világosan látszik, hogy a korábbi kétpólusú politikai rendszer a Jobbik megerősödésével a múlté - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András, aki hozzátette: az MSZP nemcsak a Fidesszel szemben definiálja magát, hanem az MDF-fel szemben is.

Ráadásul a szocialisták kampánya erősen koncentrál a Jobbikra - nem véletlenül, hiszen a közvélemény-kutatási adatok azt igazolják, hogy a korábbi szocialista bázisból jelentős társadalmi csoportokat tudott a Jobbik megszólítani. Vagyis az MSZP-ből három párt is táplálkozik: a Fidesz, a Jobbik és az MDF - hangsúlyozta a Századvég Alaptívány igazgatója, hozzátéve, a politikai palettáról kihalt SZDSZ-en is hárman osztozkodnak: az MSZP, az MDF és az LMP.

Úgy véli, nagy kérdés, hogy az új kormánynak milyen lesz a felhatalmazása, és azzal hogyan tud majd élni. Ha érdemi felhatalmazással cselekvő kormányzást tud végrehajtani, akkor ez sokkal inkább fogja uralni a közbeszédet, mint a pártpolitikusok által generált retorika.

A Jobbik jelenlegi társadalmi támogatottságát a rossz kormányzás hozta létre. Ha meg akarja őrizni ezt a támogatói bázist, akkor szembe kell mennie azzal, hogy hatékony és erős kormányzás legyen - emelte ki Giró-Szász András.