eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Horváth Csaba egyeztetést kezdeményez a BKV-ról a miniszterelnökkel

Már hétfőn egyeztetést kezdeményez Bajnai Gordon kormányfővel a BKV gondjainak megoldásáról Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes, aki a másik szocialista helyettestől, Hagyó Miklóstól vette át a közlekedési vállalat felügyeletét. Horváth Csaba három hónapon belül rendet akar tenni a BKV-nál.

Horváth Csaba az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, megtisztelőnek tartja, hogy a városvezető koalíció konszenzussal úgy gondolja: a jövőben az ő felügyelete alá tartozzon a BKV.

"Elfogadom a felkérést, mert köszönhetően a fővárosi koalíciós egyeztetéseken a budapesti szocialisták által tett szervezeti javaslatoknak, világos, teljesen egyértelmű feladat- és felelősségi viszonyok jönnek létre a fővárosi közösségi közlekedés irányításával és ellenőrzésével kapcsolatban" - fogalmazott a politikus.

Hozzátette, célja, hogy három hónapon belül rendet tesz a közlekedési cégnél, tisztázza és felszámolja a visszásságokat, "amelyek joggal háborították fel a budapestieket". "Helyreállítom a budapestiek és a kormányzat BKV iránti bizalmát" - ígéri Horváth Csaba, megjegyezve, hogy kialakítják az új működési modellt is, amely hosszú távon megteremti a magas szintű fővárosi közösségi közlekedés alapjait.

Mivel a főpolgármester-helyettes szerint a fővárosi közösségi közlekedés helyzete országos jelentőségű ügy, ezért már hétfőn egyeztetést kezdeményez a BKV gondjainak megoldásáról Bajnai Gordonnal.

A budapesti koalíciós vita szombaton zárult le, amikor létrejött a megegyezés a fővárosi MSZP és az SZDSZ között a BKV felügyeletével összefüggő kérdésekben, így hétfőtől ismét főpolgármester-helyettesként dolgozik Hagyó Miklós és Horváth Csaba. A szombati koalíciós egyeztetés eredményét Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke ismertette újságírók előtt.

A főpolgármester koalíciós feszültséget előidéző döntése érvényben maradt, Horváth Csaba veszi át a BKV felügyeletét, amelyről hétfőn mondott le Hagyó Miklós. A szocialisták álláspontjának megfelelően a jövőben a BKV-nál Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes csak a költségvetéssel összefüggő kérdésekkel foglalkozik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×