eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Fideszes aláírásgyűjtés: 10 millió aláírást szeretnének

Aki semmibe veszi a népszavazás eredményét, az a demokrácia alapelveit söpri el - jelentette ki Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának vezetője a szerdán kezdődött kampány első rendezvényén, a Hold utcai vásárcsarnokban.

A politikus hallgatósága előtt a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések támogatására buzdított mindenkit, és hangsúlyozta, hogy a referendum nem rövid távú győzelemről, hanem a jövőről szól.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a népszavazás nem megoldás, hanem eszköz arra, hogy a rossz politikának véget lehessen vetni.

A Hold utcai csarnokban, a zöldségespultok és hentesüzletek között tartott kampányfórumon felszólalt Jókai Anna író és Hegedűs Zsuzsa szociológus is, aki azt mondta, hogy a népszavazás megmutathatja, hogy ezekben a kérdésekben "senki nem dönthet a fejünk felett".

A szociológus azt reméli, hogy közel 10 millióan írják majd alá a Fidesz népszavazást támogató aláírásgyűjtő petícióját.

A Fidesz a hivatalos aláírásgyűjtő ívek leadása után bejelentette, hogy petíció formájában tovább gyűjti a támogató aláírásokat a népszavazásokhoz, és a csarnokban is felállítottak több standot, amelyknél a fórum ideje alatt is csatlakozni lehetett a kezdeményezésekhez.

MSZP: Orbán hazudik


Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Tarlós István Orbán Viktornak üzent, amikor arról beszélt, hogy aki nem tiszteli a népszavazás intézményét és a referendumot saját hatalmi érdekeinek rendeli alá, az nem demokrata.

A szocialista politikus közölte: igaza van Tarlós Istvánnak, hiszen Orbán Viktor "saját száján mondta ki: a népszavazás csak eszköz ahhoz, hogy kormányra kerüljön".

Nyakó István szerint azért sem demokrata Orbán Viktor, "mert hazudik".

Országgyűlési választásokon szoktak az emberek pártot és áttételesen négy évre parlamenti többséget választani - fűzte hozzá.

"A kormány a népszavazás eredményétől függetlenül a helyén marad" és folytatja a reformokat, ami hitünk szerint, még ha nehéz is, Magyarország jelenét és jövőjét szolgálja - fogalmazott a nagyobbik kormányzópárt szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×