eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Több ezren tüntettek a Kossuth téren

Több ezren tüntettek a Parlament előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását, miután nyilvánosságra került egy beszéde, amelyben elismerte: hazudtak a választóknak.

 

Hétfőn éjjel egy óra körül már két megmozdulás is zajlott a fővárosban, több ezer tüntető követelte a miniszterelnök lemondását a Kossuth téren, egy több száz fős csoport pedig a Várba vonult a köztársasági elnök rezidenciája elé. A spontán tiltakozó akció azután kezdődött, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc egy, az MSZP frakció alakuló ülésén, májusban mondott beszéde, amelyben beismerte, hogy hazudtak a választóknak, s hazugságokkal nyerték meg a választásokat.

 


Kormányellenes tüntetés

a Kossuth téren (képgaléria)

Nem kell félni, nem fog fájni! - ezzel a kormánypártoktól kölcsönzött szlogennel szólították fel lemondásra Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Kossuth téren tüntetők. A túlnyomó többségében fiatalokból álló tömeg folyamatosan fütyült, sípolt és az "Elkúrtad!", "Áruló!" , "Mondjon le!", "Vesszen a kormány!", "'56,'56"szavakat skandálta.

Az InfoRádió helyszínen tartozkodó tudósítójának beszámolója szerint nemzeti színű zászlókkal érkeztek a tiltakozók a Parlament elé, ahol a rendőrök elállták az

épülethez vezető utat, s lezárták a térre vezető utcákat. Korábban a Kossuth téren áthajtó autók dudálással, integetéssel biztatták a tüntetőket. Többen mobiltelefonon felhívták, és biztatták ismerőseiket, jöjjenek el ők is a tüntetésre.


A helyszínen volt Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter és Gergényi Péter rendőrfőkapitány, aki az újságíróknak azt mondta, nem törvénytelen a tüntetés. Megjelent Csurka István, a MIÉP elnöke is, aki alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását követelte és azt, hogy a "kommunistákat szorítsák ki az ország vezetéséből". A tüntetők között volt Kerényi Imre is ismert jobboldali publicista.

 

Rövid beszédet mondott a tüntetők előtt Grespik László jogász, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a választási kampány idején tartott politikai demonstrációkat nem kell bejelenteni, így nem lehet a tüntetést feloszlatni.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×