eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Gémesi Csanád a tunéziai Fares Ferjani elleni asszója után a legjobb 8 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. Gémesi Csanád kikapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Végig szoros és feszült asszót vívott egymással az egyetlen, még versenyben maradt magyar kardozó és tunéziai ellenfele a párizsi olimpián. 14-13-ra még Gémesi Csanád vezetett, de aztán két vitatott tussal Faresz Ferzsani jutott tovább – mindkét esetben videóztak a döntés előtt. A magyar vívó reklamált, de hiába, teátrális mozdulatokkal fejezte ki nemtetszését és elégedetlenségét.

„Nagyon nehezen éltem meg a végét, én a páston mindent megtettem azért, hogy a győzelmet az én javamra írják, sajnos az égiek nem így akarták. Nagyon csalódott vagyok, mert valami igazán szépet és értékeset akartam összehozni – ez most várat magára legalább három napot” – nyilatkozta a vegyes zónában.

Gémes Csanád szerint a végén a két vitatott ítélet közül az egyiket biztosan ő adta.

„Azt éreztem, hogy ez az asszó már a kezemben van. Tudtam, mit és hogyan akarok csinálni, sajnos nem úgy sikerült a vége.”

Márpedig vitatott ítéletekből kijutott korábban is, Szatmári András asszójánál is. Adódik a kérdés, mit lehet majd ezzel kezdeni a csapatverseny során. „Meg kell próbálni ettől függetleníteni magam. Nekem most az volt a szerencsém, hogy nem kellett már gondolkodnom, vége lett mindennek, így rendesen elmondhattam a véleményem a döntésekről. A csapatversenyen tiszta lappal indulunk, profi sportolóként, tudjuk, hogy miért jöttünk, és azt el is fogjuk vinni!” – jelentette ki határozottan.

A 37 éves vívó kiemelte, hogy a mostani vereség feltüzeli a folytatásra, és

érem nélkül nem megy haza Párizsból.

„Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem. A vívásban ez mindig is benne volt, nehéz feldolgozni, hogy szubjektív találatok vannak, amiket a bíró dönt el” – mondta.

A férfi kardozók így helyezés nélkül zárták az olimpia egyéni versenyét: Szilágyi Áron és Szatmári András már a 32 között, Gémesi egy körrel később fejezte be. A csapatversenyt szerdán rendezik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×