eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én. Két nappal korábban merényletet kíséreltek meg Trump ellen, a lövés a fülét érte.
Nyitókép: Allison Dinner

Kulcsfontosságú információt közölt az FBI a Donald Trump elleni merényletről

Folyamatosak voltak a találgatások arról, hogy mi is sebesítette meg a volt elnök fülét két hete szombaton a pennsylvaniai Butlerben rendezett elnökválasztási kampánygyűlésen.

A rendezvényen Donald Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben, a saját lábán hagyta el a pódiumot. A titkosszolgálat mesterlövész csapata visszalőtt és megölte Crooksot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet.

„Ami Trump volt elnököt fülön találta, az egy lövedék volt, akár egészben, akár kisebb darabokra töredezve, amelyet az elhunyt merénylő puskájából lőttek ki” – idézte az FBI közleményét a Magyar Nemzet. A hivatal ezzel az információval igyekezett eloszlatni a július 13-i lövöldözésről szóló beszámolók ellentmondásos információit. Christopher Wray FBI-igazgató a hét elején azt mondta a törvényhozóknak, hogy a tisztviselők még mindig elemzik a bizonyítékokat, hogy megállapítsák, mi találta el Trumpot: golyó, repesz, üveg vagy valami más.

Donald Trump ragaszkodott ahhoz, hogy érezte, ahogy a lövedék átszakítja a bőrét, és túlélését isteni tettnek állította be – fogalmazott a The Wall Street Journal.

A merénylet a titkosszolgálat legnagyobb kudarca volt Ronald Reagan elnök 1981-es megtámadása óta, ami Kimberly Cheatle igazgatót kedden lemondásra késztette.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×