eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Résztvevők a Hervis Balaton-átevezés 8 kilométeres távján Zamárdi közelében 2024. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Amatőrök és ex-olimpikonok is átevezték a Balatont

Közel négyezren teljesítették a nyolc kilométeres távot szombaton a Hervis Balaton-átevezésen, amelyet immár hetedik alkalommal szerveztek meg.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint a rajt helyszíne a Zamárdi Szabadstrand volt, s kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval a tihanyi fordulón keresztül lehetett leevezni a távot.

Az időjárásra nem lehetett panasz, szikrázó napsütés és enyhe szél volt jellemző szinte az egész napra. A célba érkezést követően mindenki átvehette a befutóérmét.

"Közel négyezren gondolták úgy, hogy ma velünk tartanak és átevezik a Balatont. A célja és az üzenete ennek a rendezvénynek ugyanaz, mint hét éve, minél több ember számára lehetőséget szeretnénk nyújtani arra, hogy átszeljék hazánk legnagyobb tavát. Évről évre azt látjuk, hogy a mezőny megoszlik az amatőrök és profibbak között. Mindig látunk visszatérő ex-olimpikonokat, rutinos vízen járókat. Bízom abban, hogy a következő évben akár az ötezer fős részvételt is elérjük" - mondta Vida Gergely, a Hervis Balaton-átevezés főszervezője.

Bár az esemény elsősorban nem verseny, az egyes kategóriák három legjobb időeredményével rendelkező egységét külön is díjazták a hivatalos logóval ellátott emlékplakettel, a győztesek pedig ajándékutalványt és ajándékcsomagot is hazavihettek.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×