eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csencselő diákvezetők és a politika

Az egyetemeken és főiskolákon működő hallgatói önkormányzatok (hök) annyira ellenőrizhetetlenek, hogy néhányukat a tagok kifejezetten pénzszerzési lehetőségnek használják - állapítja meg tényfeltáró cikkében a FigyelőNet.

A cikk szerint a szociális támogatásokról döntő hallgatói tisztségviselők gyakran saját magukkal kezdik a juttatásokra szorulók listáját, de előfordul az is, hogy a listára való felkerülésért jutalékot kérnek.

Egy másik vád az, hogy a hök-vezetők nyerészkedésre használják ki az egyetem intézményeit.

Kreatív üzletemberek

Rendezvényeket szerveznek, amelyhez ingyen kapják a helyszínt, amit azonban különböző cégeknek bérbeadnak. A cikk szerint így akár százezreket is kereshetnek egy-egy alkalommal.

Az írás konkrét példákat is említ arról, hogy egyes hök tagok helyzetükkel etikailag össze nem egyeztethető üzleti tevékenységet folytatnak.

Emellett arra is utal, hogy a diák-érdekképviseleti vezetőknek nem kell elszámolniuk a kezük között átfutó pénzekkel. Mivel a hök-ök az egyetmeket érintő kérdésekben egyetértési jogokkal bírnak és akadályozhatják az egyetemi vezetőség döntéseinek végrehajtását, azok időnként együttműködnek velük.

A hökökben szerzett alku- és hálózatépítési tapasztalatok jó ugródeszkát jelenthetnek a politika világába és a cikk megemlítt több olyan politikai karriert, amely a hallgatói önkormányzatokban indult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×