eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

Jó reggelt nyugdíjasok!

A nyugdíjasok csatlakoznak a Fidesz Jó reggelt Magyarország című kiáltványához - mondta Aszódi Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület vezetője szombaton Budapesten. Az MSZP arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyesület a nyugdíjas társadalom alig fél százalékát teszi ki.

Aszódi Pál a Fidesz nyugdíjas tagozatairól szólva sajtótájékoztatóján közölte, hogy annak tagjai "ott vannak a tereken", aktívan kiveszik részüket az aláírásgyűjtésből.

A csatlakozást azzal indokolta: a nyugdíjasok "nagyon megtapasztalták", hogy az országgyűlési választási kampányban "szervezett, nyílt politikai hazugság" hangzott el.

Aszódi Pál arról is beszélt, hogy felmérések szerint a nyugdíjas-társadalom 18 százaléka ábrándult ki a kormánykoalíció pártjaiból.

A július 22-én Tusnádfürdőn nyilvánosságra hozott Jó reggelt Magyarország című kiáltvány céljaként Orbán Viktor pártelnök azt jelölte meg, hogy megbuktassák a Gyurcsány-csomagot.

Az MSZP-frakció nevében Korózs Lajos szakpolitikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyesület a nyugdíjas társadalom alig fél százalékát teszi ki, "így nagy bátorság részükről, hogy a nyugdíjas társadalom egészének nevében lépnek fel".

A szocialista politikus közleményében azt írta, hogy a jövő évi januári nyugdíjemelést a törvényi előírásoknak megfelelően végrehajtják.

"Nem úgy, mint a Fidesz kormányzása idején, amikor elcsalta a nyugdíjasok pénzét" - tette hozzá Korózs Lajos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×