eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Villamosokkal is védték az amerikai elnököt! - képekkel!

Szorosan egymás mögé felsorakozott villamosok vették körbe George Bush amerikai elnök látogatásának idején az Országház előtti Kossuth teret. A rendőrség szerint nem kordonról van szó, a BKV elismerte, hogy igen.

A villamosok nem szolgáltak kordonként - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

"Itt, a Kossuth térnél előfordulhat, hogy a program ideje alatt a villamos-közlekedés is szünetel, a villamosok feltorlódtak. A rendőrség nem a BKV járműveit használja kordonnak" - mondta Schőn Péter.

Az Országos Rendor-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a Köztársasági Õrezred kérte a BKV-tól, hogy villamosokkal vegyék körbe a Kossuth-teret Bush elnök országházi látogatásának idejére.

Garamvölgyi László hozzátette: a villamosok így csak két megállóval álltak meg arrébb, mint egyébként tették volna.

A BKV Zrt. sajtóirodája csütörtökön kora délután közleményben erősítette meg, hogy "a villamos-kordon felállítását a Bush-látogatást felügyelő biztonsági szervek kérték a BKV Zrt.-től".
A budapesti tömegközlekedési vállalat szerint a kordon azokból a villamosokból állt, amelyek a reggeli csúcsidőszak után egyébként sem járnak, így a kocsiszín helyett a Parlament elé álltak be.

A járművek csak napközben állnak a kordonban, a délutáni csúcsidőszakban ismét utasokat szállítanak - közölte a BKV.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×