eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem fut az Office a Commodore 64-esen?

A közoktatási intézményekben található 150 ezer számítógép háromnegyede olyan elavult, hogy az elmúlt tíz év számítógépes programjai már nem futtathatók rajta - erősítette meg az InfoRádió értesüléseit az Oktatási Minisztérium.

A Sulinet felmérése szerint a közoktatási intézményekben található 150 ezer számítógépből 110 ezren nem lehet futtatni az elmúlt 10 év programjait, és multimédiás fájlok megtekintésére is alkalmatlanok.

Brandstatter György, az oktatási tárca informatikai főosztályvezetője szerint ezeknek a gépeknek a többségét az általános iskola alsó tagozatos diákjai használják, a számítógépes ismeretek elsajátításához pedig elegendők az elavult gépek is.

A cél ezek lecserélése, ezért tavaly óta már szerepel a költségvetésben az informatikai normatíva.

2005-ben 6,2 milliárd forintot fordítottak új számítógépekre - hangsúlyozta a főosztályvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×