eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Az internetezők a Sportkórházat tartják a legjobbnak

A Sportkórház, hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet lett az év kórháza az internetes szavazás eredményeként. A Sportkórház mögött a Nagykanizsai Városi Kórház lett a második, a Pécsi Tudományegyetem Balesetsebészeti- és Kézsebészeti Klinikája pedig a harmadik.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet lett az év kórháza, legalábbis a házipatika.com internetes oldalon szervezett szavazás eredménye alapján.

A honlap ügyvezető igazgatója elmondta: szeptembertől év végéig 63 ezer szavazatot regisztráltak, a legtöbben a Sportkórházként közismert intézményt találták a legjobbnak.

Kocsis Gábor közölte: a betegek voksolhattak az orvosok és az ápolók szakmai munkájáról, az infrastruktúra fejlettségéről, valamint a környezetről és a tisztaságról is.

A szavazók elégedettebbek az orvosok és ápolók munkájával, mint a kórházi infrastruktúrával - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy a felmérés nem reprezentatív, de az eredményre - a voksok nagy száma miatt - odafigyelnek az egészségügyi intézmények.

Berkes István, a Sportkórház főigazgató-főorvosa szerint elsősorban a sportolók gyógyítása által diktált magas színvonalú munka és az ellátás családias jellege juttatta az intézményt az első helyre.

Rácz Jenő egészségügyi miniszter úgy vélte: az egészségügyi vezetőknek az eddigieknél jobban oda kell figyelniük a betegek véleményére.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádiónak azt mondta: az eredmény azt mutatja, hogy a rosszul működő rendszerben is vannak kiemelkedően teljesítő orvosi kollektívák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×