eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságába beválasztott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó integet a XXXI. nyári olimpiai játékok záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. augusztus 21-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Gyurta Dániel olyan nagykövet lesz, aki nem kap fizetést

Ez olyasfajta elismerés, büszkeség, amelyet az ember versenyzőként érez a győzelem után – mondta a korábbi olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó.

Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott London ötkarikás bajnokának, Gyurta Dánielnek. A korábbi olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó a Nemzeti Sportnak elmondta, a nemzetközi olimpiai mozgalommal való kapcsolattartásért lesz felelős, ée az eddigi sportdiplomáciai feladatköréhez képest ez egy újabb lépcsőfok.

"A nagyköveti kinevezés elősegíti azt, hogy még hatékonyabban képviselhessem külföldön a magyar sportot. Olimpiai bajnok vagyok, tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, ám nagykövetként dolgozni és segíteni Magyarországot még többet jelent. Kifelé is, és persze számomra is megtiszteltetés" – mondta Gyurta Dániel, aki eddig főtanácsadóként dolgozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügymniszter mellett.

Az is kiderült, a nagyköveti rang semmiféle anyagi plusz juttatással nem jár, csak egy lehetőség, aminek révén még aktívabban képviselheti a magyar sportot és a sportdiplomáciai érdekérvényesítést a nemzetközi porondon.

"Egész életemben az ötkarikás mozgalmat, az olimpiai eszmét képviseltem, és nagykövetként erre még inkább, még magasabb szinten lesz lehetőségem, úgyhogy

ez olyasfajta elismerés, büszkeség, amelyet az ember versenyzőként érez a győzelem után"

– jelentette ki London olimpiai bajnoka, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is tagja 2016 óta. Ezt a munkáját is folytathatja nagykövetként.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×