eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Rendőrségi túlkapások, amelyeket a felettesek helyeselnek

A rendőrségnél működő egyik szakszervezet szerint a tavaly őszi túlkapások miatt csak az alacsonyabb beosztású rendőröket ítélik el, az állomány magas rangú tagjai pedig felelősségre vonás helyett jutalmat kaptak.

Szima Judit alezredes, a közlése szerint 850 taggal rendelkező Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: azok a vezetők, akik kiadták a parancsot a jogellenes cselekedetekre, jutalmat kaptak, és csak a "kisrendőrök" kerültek a vádlottak padjára.

Szerinte e mögött politikai akarat áll, hiszen a jogellenes parancsok a jelenlegi kormány érdekeit szolgálták.

Szavai szerint az, hogy a rendőrség jelentős része tisztességesen védi a rendet, nem jelentheti azt, hogy egyes csoportok saját céljuk elérése érdekében jogellenes cselekedetekre utasítják az állomány tagjait.

Elmondta azt is: bizonyítékuk van arra, hogy néhány vidéki rendőrkapitányságon a polgárok minél gyakoribb megbüntetésére kényszerítik a testület tagjait. Ellenkező esetben a fizetésükből is veszíthetnek a rendőrök.

Ezt már jelezték az Országos Rendőr-főkapitányságnak és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak is, feletteseik azonban helyesnek minősítették a gyakorlatot.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×