eur:
385.46
usd:
355.35
bux:
68980.81
2024. május 29. szerda Magdolna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor reagált a Robert Fico ellen elkövetett merényletre

A magyar kormányfő a közösségi oldalán posztolt.

„Mélyen megdöbbentett a barátom, Robert Fico miniszterelnök elleni szörnyű támadás. Imádkozunk egészségéért és mielőbbi gyógyulásáért! Isten éltesse őt és hazáját” – olvasható Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Ahogy arról beszámoltunk, több lövés érte a Robert Ficót a szlovák kormány handlovai kihelyezett ülését követően egy köztéren. A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

Később Szijjártó Péter is megszólalt, sokkolónak és megdöbbentőnek nevezve a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért merényletet

Szijjártó Péter a közösségi oldalán úgy fogalmazott, „ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!” „Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte” – írta a miniszter.

Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.29. szerda, 18:00
Kalas Vivien a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Rajnai Gergely a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője
Átlépné a NATO az oroszok vörös vonalát, Putyin eszkalációval fenyeget – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Átlépné a NATO az oroszok vörös vonalát, Putyin eszkalációval fenyeget – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kijevnek joga van megtámadni oroszországi célpontokat és joga van nyugati fegyvereket használni ezen célpontok elleni támadáshoz - jelentett ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben kedden, a tagállamok védelmi minisztereinek tanácskozását megelőzően. A NATO tagállamai arról értekeznek, hogy megengedhetik Kijevnek a nyugati fegyverek bevetését oroszországi célpontok ellen. Az ügyben most Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt – írja a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×