eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Amiért nem szedhetnének pénzt az iskolák

Az iskolakezdés a szülőknek több tízezer forintjába is kerülhet a kötelező kiadásokon túl. A tankönyv- és füzetvásárlás mellett év elején már kell fizetni az osztálypénzt és a kirándulás árát. Ezeket sérelmezi a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.

Keszei Sándort, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke az InfoRádióban elmondta: az iskolák sok ezer forintot szednek be a tanulmányi kirándulásokra, holott ha ezeket a tanítási napokra szervezik, akkor ingyen kellene biztosítaniuk.

Bár ez valószínűleg megterhelő az iskolafenntartók számára, mégis törvényt sértenek azok az intézmények, amelyek pénzt szednek például az erdei iskoláért.

Szavai szerint sok helyen aggályokat vet fel az osztálypénz szedése is. Gyakran a szülők csak befizetik az összeget, de nem tudják, hogy később mi történik azzal.

Az egyesület elnöke elmondta: egy költségvetési intézményben nem lehet olyan pénzforgalmat bonyolítani, amelyről nem adnak elismervényt.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×