Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Éles vita a miniszterelnök bőrnadrágjáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Theresa May brit miniszterelnök a bakfiskoráról adott interjút a Sunday Times hétvégi képes melléklete számára, az egyik fotó a lakásán ábrázolja, amint a fogadószoba vörös pamlagján ül. Feltűnést keltett, majd politikai szóváltáshoz vezetett, hogy a mindig elegáns brit kormányfőnek a képen méregdrága bőrnadrágja volt. Saját pártjából támadta meg egy másik női politikus, szemére vetette, hogyan képes 1000 fontos bőrnadrágban pózolni, míg Angliában még komoly problémát jelentenek az élet nehézségeivel küzdő szegények.

Theresa May brit miniszter asszony eleganciája politikai pályafutása kezdete óta témája a bulvársajtónak, már évek óta cikkeznek a drága cipőiről. A sötét csokoládébarna bőrnadrág, amelyben most lefényképezték, magyar pénzre átszámítva 350 ezer forintba kerül.

Theresa May és a vita tárgya, a bőrnadrág

Theresa May és a vita tárgya, a bőrnadrág
Theresa May és a vita tárgya, a bőrnadrág
Fotó: Twitter

A konzervatív párti képviselő, volt közoktatási miniszter Nicky Morgant úgy látszik, irritálja a már nem fiatal kormányfő választékos öltözködése, és egyébként az sem tetszik neki, ahogyan Theresa May a Brexit ügyét kezeli.

A miniszterelnök tiszta vizet akar önteni a pohárba, az az álláspontja, hogy ha a népszavazás az Európai Unióból való elszakadás mellett döntött, akkor a kilépést és Nagy-Britannia jövőbeni viszonyát Európával, mielőbb le kell tárgyalni, minél kedvezőbb feltételeket kell kiharcolni, majd pedig, az unió szabályzatától megszabadulva, új piacok után kell nézni.

Nicky Morgan a Konzervatív Párt egy jelentős létszámú, kormányhivatallal nem rendelkező képviselői csoportjának a tagja, amely az úgynevezett "puha Brexit" hangoztatójaként abban reménykedik, hogy az elszakadást talán egyszer vissza lehet csinálni.

A bőrnadrág mindenesetre megragadta Nicky Morgan fantáziáját, és sietett arról nyilatkozni, hogy ha Theresa May ebben a drága divatkölteményben jelenne meg az ő választókerületében, Loughboroughban, a piacon, az asszonyoknak meglenne a véleményük a Konzervatív Párt hivalkodó vezéréről.

Különös, írják a kommentátorok, hogy Nicky Morgan soha nem kritizálta az előző kormányfő, David Cameron csináltatott öltönyeit, amelyekért forintra átszámítva egyenként több mint egymilliót kért az úri szabó.

Most viszont jobbra-balra nyilatkozik, elmondja, hogy neki csak egyszer volt életében ezer font értéket megközelítő ruhadarabja: az esküvői ruhája.

Nicky Morgan azonban nem volt elég óvatos, és így a vita most egyszeriben csitulni kezd. Ugyanis ő megannyi fotón látható, amint az iratait és a holmiját egy jókora ridikülben viszi magával, és ez felismerhető az arany csatjáról: a luxus bőráru butikban majdnem ugyanannyiba kerül, mint Theresa May nadrágja.

A vitának hála, a nadrágból minden darab elkelt.