eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin

Ön is gratulálhat Vilmosnak és Kate-nek!

Még több mint egy hét van hátra Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjéig, de a londoni belváros egyik legnagyobb sugárútja, a Regent Street máris zászlódíszbe borult: kétszáz jókora brit lobogó sorjázik huzalokra feszítve, ötösével, az út teljes szélességében, az autóforgalom fölött. Legújabb hír, hogy az esküvői szertartás élőben megtekinthető lesz a YouTube-on is.

Az InfoRádió londoni tudósítója kedden érkezett vissza budapesti útjáról állomáshelyére. A repülőtérre néhány perccel korábban szállt le a Monarch légitársaság hatalmas repülőgépe, amelynek orrára mindkét oldalon öles betűkkel festették fel ezt: "Gratulálunk Wills és Kate!"

A világ figyelme az április 29-i eseményre irányul, amikor is frigyre lép a brit trón második számú várományosa, Vilmos herceg - népszerű nevén Wills -, és a polgári családból származó Kate Middleton, akinek a királyi ház sarja már nyolc éve, egyetemista koruk óta udvarolt.

Az ifjú jegyesek azt szeretnék, ha azok is tanúi lehetnének a holtodiglan-holtomiglan kimondásának, méghozzá élőben, akiknek nincs televíziójuk, vagy nem láthatnak tévéközvetítést. Megkérték tehát a YouTube-ot, hogy valósítson meg technikai bravúrt, és vegye át a BBC helyszíni felvételeit. Így aki a világ valamely pontján hozzáfér egy internettel ellátott számítógéphez, az az "I'm attending", tehát az "Én is ott vagyok" jelre kattintva behozhatja magának a hercegi esküvő képeit.

A YouTube-on egyébként gratulálóoldal is nyílt, bárki elhelyezheti ott az ifjú párnak küldött üdvözlő videóját.

A tengerentúli CBS, NBC és ABC tévéadók riporterei viszont bosszankodnak: ötvenezer dollár költséggel építtettek olyan ideiglenes stúdiókat, amelyekből úgy közvetíthetik a menyegzőt, hogy a hátteret a királyi lakhely, a Buckingham-palota adja. Amikor azonban sok millió amerikai és kanadai tévénéző a fő hírműsorra kapcsolva a hercegi esküvőről szóló beszámolót e pompás díszlettel a bemondó mögött láthatná, akkor Londonban pontosan éjjeli fél tizenkettőt üt az óra, és az épület díszkivilágítása szokás szerint kialszik.

Erzsébet királynőt hiába kérlelik a kanadai és egyesült államokbeli tévések, nem rendeli el kedvükért a kivilágítás meghosszabbítását, hiszen az - indoklása szerint - túl sokba kerülne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×