eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Moszkvából irányították a német drogcsempész hálózatot

A német rendőrségnek sikerült felgöngyölíteni egy kiterjedt kábítószercsempész hálózatot, amelyet Moszkvából irányítottak. A banda tagjai kizárólag az egykori Szovjetunióból származó német eredetű bevándorlók voltak, akik közül csaknem negyven személyt sikerült eddig letartóztatni. A nyomozás sikere érdekében eddig semmilyen adatot nem hoztak nyilvánosságra, holott a bűnszövetkezet több tagja már hosszabb ideje vizsgálati fogságban van, sőt egyesekre a bíróság zárt tárgyaláson már tíz évnél hosszabb börtönbüntetést szabott ki.

Münchenben a rendőrség szóvivője elmondta, hogy három évvel ezelőtt kezdték meg a nyomozást, bírói engedély alapján több száz telefonbeszélgetést hallgattak le, és számos házkutatást is tartottak.

A kiváltképpen heroincsempészésre szakosodott bandát egy moszkvai bűnszövetkezet irányította és a tagokat kizárólag a volt Szovjetunióból érkezett német származásúak köréből verbuválták. A rendszerváltás óta csaknem egymillió "népi német" települt át az egykori Szovjetunióból, és egy részük nem élt a beilleszkedés lehetőségével, hanem párhuzamos társadalmat alakítottak ki Németországban.

Nem egy közülük lezüllött és bűnözővé vált. A rendőrség szóvivője utalt arra, hogy a nyomozást megnehezítette a csempészek körében tapasztalt vasfegyelem és példátlan erőszak, amely még az időközben letartóztatott bandatagokat is sakkban tartotta.

A kábítószer-csempészésből befolyó óriási összegek végül a Moszkvában élő bandafőnököket gazdagították. Kiderült az is, hogy kezük elért még a német börtönbe került tagokig is, akik jól tudták, hogy a nyomozóhatóságokkal való esetleges együttműködést a maffiavezetők kegyetlenül megtorolják.

Így nem véletlen, hogy a hálózat magát Orjol, magyarul sas néven emlegette, amely az orosz tolvajnyelven briliánsan működött bűnszövetkezetet is jelent.

Az eddig letartóztatott 39 személyre sok éves szabadságvesztés vár kábítószercsempészés, zsarolás és erőszak elkövetése címén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×