eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szlovákiában is havazás nehezíti a közlekedést

Szlovákiában komoly gondokat okoz a mostani havazás. Akadozik a közúti forgalom.

A sűrű hóesés leginkább a fővárost és az ország nyugati részét sújtotta. Pozsonyban akadozik a forgalom, a dombos városrészekben több járat nem üzemel.

Az autópályákat tisztítják, de délelőtt le kellett zárni az egyik legforgalmasabb útszakaszt, a Nagyszombatból Pozsonyba vezető sztrádát, mivel Szenc mellett tömeges baleset történt, több mint 10 autó ütközött.

Komoly baleset történt a Magas Tátrában, Poprád közelében is. Közép-Szlovákiában a hegyi átkelők csak nehezen járhatóak, a Besztercebánya és Rózsahegy közötti hegyi utat lezárták a 10 méternél hosszabb járművek előtt.

Sűrű havazást jelentenek Árva és Kiszuca vidékéről, Zsolna környékén is több baleset történt. A meteorológusok elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, az előrejelzés szerint a havazás az ország keleti részére is kiterjed, és a helyzetet ronthatja a várható erős szél is.

Több helyen hóátfúvásokra, kisebb hóakadályokra kell számítani. A határátkelők forgalmában eddig nincs komolyabb fennakadás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×