eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Webpage on Computer Monitor
Nyitókép: fotograzia/Getty Images

A Wagner-vezér miatt beindult az orosz cenzúragépezet

Oroszországban a felhasználók jelentős része nem érte el a Google Newst, és állítólag Prigozsin nevét is elkezdte cenzúrázni az orosz Google-ként emlegetett Yandex a szombati nap folyamán.

Az internet irányítását is figyelő NetBlocks szerint Oroszországban a legnagyobb internetszolgáltatók közül legalább öt letiltotta a Google News elérését. A lépés azután történt, hogy a Wagner csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin elítélte az orosz hadsereg vezetését, és zsoldosaival elindult Moszkva felé.

A Twitterre kitett felvétel szerint a Google News magyar idő szerint valamikor szombaton hajanli 1 óra magasságában vált elérhetetlenné az orosz felhasználók jelentős része számára – számolt be róla a Hvg.hu.

A Forbes közben azt írta, meg nem erősített információk szerint a Yandex – az orosz Google – elkezdte cenzúrázni Prigozsin nevét, valamint az általa közzétett üzeneteket is.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Prigozsin azzal vádolta az orosz hadsereget, hogy légicsapást mért a seregére, és megfenyegette Szergej Sojgu védelmi minisztert. A Wagner-vezér szerint 25 ezer embere van, akikkel kész akár meghalni is az ügyükért.

Szombat estére érkezett fordulat az ügyben, miután Moszkvát mintegy 200 kilométernyire megközelítette a Wagner fegyveres konvoja. A bejelentés szerint a fehérorosz elnök közbenjárásával megállapodás született, Prigozsin a Telegramon adott magyarázatot.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×