eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Virunga Massif/Google Wildlife Insights

Most a vadvédelembe segít be a Google

Mesterséges intelligenciával felturbózott gyűjtőportállal segíti a Google a vadkamerás felvételek feldolgozását. Jelenleg 4,5 millió képet tartalmaz a világ minden részéről.

Rejtett vadkamerás felvételek millióit gyűjti össze a Conservation International környezetvédelmi nonprofit vállalat, és szabadon hozzáférhetővé teszi bárki számára - adta hírül a CNN nyomán a sokszinuvidek.24.hu.

A Wildlife Insights 2019. decemberében indult, és a világ legnagyobb rejtett kamerás felvétel adatbázisaként jelenleg több mint 4,5 millió képet tartalmaz.

A vadállatok életét figyelő kutatók által telepített rejtett kamerák esetenként több százezer képet rögzítenek. Az eddig csak a projektgazda szakemberek által elérhető fotókat gyűjtik itt egy helyre, más tudósok által is elérhetővé, illetve készült egy nyilvánosan is elérhető rész. A projektet a Google is támogatja azzal, hogy a fotókat egy mesterséges intelligencia (AI) algoritmussal ellenőrzi, így kiderül, van-e rajtuk hasznos tartalom.

Ha igen, az AI azonosítja a fajt.

Eddig a mesterséges intelligencia mintegy 450 állatfajt azonosítására képes, de ez a szám egyre csak nőni fog, hiszen a világ minden részéről további felvételek érkeznek az adatbázisba.. Az ötletgazdák azt remélik, hogy az AI időt takarít meg a kutatók számára, és hatékonyabbá teszi a fajmegőrzési programokat. A platform mindezzel együtt lépéseket tett annak biztosítása érdekében is, hogy az információ ne kerüljön rossz kezekbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×