eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az év találmányai között a mozdulat- és érzelemfelismerő szoftver

A Time magazin összeállította az év 50 legfontosabb találmányát és áttörést jelentő ötletét, amelyek közé a Microsoft mozdulat- és érzelemfelismerő, Natal munkacímet viselő eszköze is felkerült.

A magazin honlapján felsorolt találmányok rangsora az olvasók szavazatai alapján változik. A legelső helyen a NASA új típusú Ares rakétája áll, amely jelenleg a legnagyobb hordozórakéta. A NASA a jövőbeni űrmissziók során, egyebek mellett a Hold-programban kívánja felhasználni, és ilyen hordozórakétákkal fogja Föld körüli pályára állítani az újgenerációs Orion űrhajókat is, amikor felváltják a kiöregedett űrrepülőgépeket.

A péntek délutáni állás szerint a gyorsan változó rangsorban ötödik helyen szerepel a Microsoft Xbox 360 játékkonzolhoz készülő mozdulatfelismerő vezérlője, amely megelőzi az atomi szintű teleportálást és az AIDS-vakcinát.

"A Microsoft olyan technológiát alkotott, amelynek köszönhetően a játékosok mindenféle egyéb eszköz nélkül, pusztán a testük mozdulataival és beszéddel irányíthatják a játékokat" - olvasható a Time magazin online kiadásában.

A rangsor egyébként teljesen szubjektív, mert az oldalra látogatók véleményén alapul. A Natal délelőtt még a 29. helyen szerepelt. A magazin szerkesztői a legjobb találmányok közé választották a sérült szemet helyettesítő, elemmel működő videokamerát, az ehető versenyautót, illetve a fából készült csontprotézist.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×