eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Tótka Sándor, a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének olimpiai bajnoka a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán a BOK Csarnokban 2021. augusztus 9-én. Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tótka Sándor: a pszichológiai előny nálam volt

Nem elsősorban az Európa-bajnoki győzelmének tulajdonítja tokiói olimpiai aranyérmét Tótka Sándor. Az UTE kajakozója a hazatérés után a BOK-csarnokban beszélt az InfoRádiónak a Japánban eltöltött időszakról is.

Bár az akklimatizációs táborban nem érezte magát frissnek, ennek ellenére eződje, Hüvös Viktor jó időket mért – mondta az InfoRádiónak Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó. Így aztán „elképesztően meglepetésszerű” volt számára az előfutam, és érezte, valami történni fog. És történt is, hiszen a döntőben szenzációsan startolt az UTE kajakozója, és végig a mezőny előtt haladt. Tótka Sándor hozzátette, sajnos Csizmadia Kolos elrontotta az indulást, amit ő is érzékelt, de ezt követően már teljesen magára fókuszált, és nem is volt tisztában azzal, hogy hogyan alakult a mezőny.

„Csak amikor beértem a célba, akkor néztem ki balra, jobbra, és láttam, hogy elöl vagyok, de nem tudom hányadik helyen.”

Tótka Sándor az InfoRádió érdeklődésére válaszolva azt is elmondta, a korábbi Európa-bajnoki győzelme, amely során maga mögé utasította a britek legeredményesebb kajakosát, Liam Heath-t is, a tokiói szereplésére se pozitív, se negatív hatással nem volt, hiszen, csak két századdal nyert, ami egy apró különbség. „Próbálok mindig a jelenben lenni, és nem a múlttal vagy a jövővel foglalkozni.” Megérzése szerint

az Eb-arany inkább a külföldi ellenfeleinek, köztük a brit versenyzőnek okozott nehézséget

azzal, hogy a hosszú évek után legyőzőjére talált, így a pszichológiai előny mindenképp nála volt.

Tótka Sándor, akinek rengetegen gratuláltak a magyar olimpikonok hazaérkezésekor a BOK Sportcsarnokban, hozzáfűzte: nagy öröm a számára, hogy mennyire sokaknak tudott örömet szerezni a tokiói aranyérmével. A folytatást illetően pedig azt mondta: a két hét múlva esedékes világbajnoki válogatón mindenképp részt kíván venni, és ha ott jól szerepel, vélhetően a csapatba is be fog kerülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×