eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tótka Sándor, a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének olimpiai bajnoka a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán a BOK Csarnokban 2021. augusztus 9-én. Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tótka Sándor: a pszichológiai előny nálam volt

Nem elsősorban az Európa-bajnoki győzelmének tulajdonítja tokiói olimpiai aranyérmét Tótka Sándor. Az UTE kajakozója a hazatérés után a BOK-csarnokban beszélt az InfoRádiónak a Japánban eltöltött időszakról is.

Bár az akklimatizációs táborban nem érezte magát frissnek, ennek ellenére eződje, Hüvös Viktor jó időket mért – mondta az InfoRádiónak Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó. Így aztán „elképesztően meglepetésszerű” volt számára az előfutam, és érezte, valami történni fog. És történt is, hiszen a döntőben szenzációsan startolt az UTE kajakozója, és végig a mezőny előtt haladt. Tótka Sándor hozzátette, sajnos Csizmadia Kolos elrontotta az indulást, amit ő is érzékelt, de ezt követően már teljesen magára fókuszált, és nem is volt tisztában azzal, hogy hogyan alakult a mezőny.

„Csak amikor beértem a célba, akkor néztem ki balra, jobbra, és láttam, hogy elöl vagyok, de nem tudom hányadik helyen.”

Tótka Sándor az InfoRádió érdeklődésére válaszolva azt is elmondta, a korábbi Európa-bajnoki győzelme, amely során maga mögé utasította a britek legeredményesebb kajakosát, Liam Heath-t is, a tokiói szereplésére se pozitív, se negatív hatással nem volt, hiszen, csak két századdal nyert, ami egy apró különbség. „Próbálok mindig a jelenben lenni, és nem a múlttal vagy a jövővel foglalkozni.” Megérzése szerint

az Eb-arany inkább a külföldi ellenfeleinek, köztük a brit versenyzőnek okozott nehézséget

azzal, hogy a hosszú évek után legyőzőjére talált, így a pszichológiai előny mindenképp nála volt.

Tótka Sándor, akinek rengetegen gratuláltak a magyar olimpikonok hazaérkezésekor a BOK Sportcsarnokban, hozzáfűzte: nagy öröm a számára, hogy mennyire sokaknak tudott örömet szerezni a tokiói aranyérmével. A folytatást illetően pedig azt mondta: a két hét múlva esedékes világbajnoki válogatón mindenképp részt kíván venni, és ha ott jól szerepel, vélhetően a csapatba is be fog kerülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×