eur:
395.11
usd:
364.38
bux:
65561.62
2024. március 19. kedd Bánk, József
A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

Eddig Milák Kristóf kereste a legtöbbet Tokióban, szép az összeg

Az úszó egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel fejezte be olimpiai szereplését.

Milák Kristóf lenyűgözte a világot úszásával, egyelőre ő a legsikeresebb tagja a magyar küldöttségnek, és ez anyagilag is igaz: a Pénzcentrum kiszámolta, hogy a teljesítményéért 100 millió forintos pénzjutalomban részesül.

Amint már korábban megírtuk, a magyar olimpikonokat nemzetközi összevetésben is tekintélyes összeggel díjazza a magyar állam. Az aranyérem például 50 millió forintot ér, emiatt Milák remekléséig a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron vezette a bónuszlistát, a csapatbronzzal együtt 78,5 millió forintot keresett a japán fővárosban.

Milák Kristóf azonban azzal, hogy szombat hajnalban a férfi 100 méter pillangóban óriási Európa-csúccsal második lett, a 200-as aranyérme mellé nyert egy ezüstöt is, amivel a 2020-as tokiói olimpia eddigi legsikeresebb magyar sportolója lett. Az aranyért járó 50 millió mellé még ezzel keresett 35,7 milliót, és mivel az ötödik helyen végző férfi 4x100 méteres gyorsváltóban is úszott, ezért is jár neki 14,3 millió forint. Így jön ki a nettó 100 millió forintos pénzjutalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×