eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az aranyérmes svéd Jenny Rissveds a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női hegyikerékpárversenyének eredményhirdetésén a Hegyikerékpár Központban 2016. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Őszintén vallott a riói aranyérmes: a halál után sóvárgott az olimpiát követően

A poklok poklát járta meg a hegyikerékpáros Jenny Rissveds, aki Tokióban csak élvezni akarja a versenyt.

Öt éve kisebb meglepetésre svéd aranyérem született a nők hegyikerékpáros-versenyén, amelyben Jenny Rissveds jelentős, negyven másodperces előnnyel ért célba.

A címvédő akár felszabadult címvédésre is készülhetne, de ahogy elmesélte, őt a riói siker sokkal inkább a mélybe taszította, mint felemelte – írja a 24.hu.

Rissveds nem tudta feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget, folyamatos belső csatákat vívott, amiről nem sokan tudtak. Előbb étkezési rendellenességek gyötörték, majd a halál iránti vágy keserítette meg az életét.

„Soha nem tudnám megölni magam, de akkor úgy éreztem, nem akarok élni. Az lett volna a legjobb, ha valaki meggyilkol”

nyilatkozta a norvég közszolgálati médiának Jenny Rissveds, akin a depresszió és a szorongás teljesen eluralkodott, és már a kerékpározás sem érdekelte.

„Nem feltétlen az olimpia okozta a rossz érzéseimet, mert már 2015 óta rosszul éreztem magam. De a riói játékok alatt, majd utána mindez fokozódott” – tette hozzá. Ezt követően a kerékpáros terápiára ment, és úgy érezte, hogy az antidepresszánsok segítenek neki. Az elmúlt években pedig keményen dolgozott, hogy ne érezze magán az elvárások nyomását.

A kerékpározáshoz az UNICEF-munka vezette vissza, inspirációt kapott attól, hogy gyerekekkel dolgozhatott.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×