Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Wilmots: majdnem magyar szövetségi kapitány lettem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy televíziós műsorban felelevenítette, hogy korábban majdnem ő lett a magyar szövetségi kapitány.

"Hét-nyolc vagy kilenc-tíz éve majdnem én lettem a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az akkori elnök keresett meg engem. Követtem a magyar csapat szereplését, és az akkori fiatalokat, például Némethet. Jól játszott a csapat, volt egy jó generáció" - fogalmazott az RTBF televízióban a szakvezető két nappal a magyarok elleni Eb-nyolcaddöntős mérkőzés előtt.

A vasárnapi találkozóról azt mondta, nehéznek ígérkezik.

"Nem lep meg, hogy (a magyar csapat) ott van a nyolcaddöntőben. Jól egészítik ki egymást a fiatal és az idősebb játékosok. Megvannak az eszközeik ahhoz, hogy kontratámadásokat vezessenek. Erre oda kell majd figyelni. Nekünk be kell fejeznünk a támadásainkat, és nem szabad hamar mindent kiadni magunkból, mert a mérkőzés kilencven percnél tovább tarthat. Meglátjuk, milyen lesz az aznapi forma" - tette hozzá.

Wilmots arról is beszélt, hogy ő nem tiltja meg Radja Nainggolannak, hogy dohányozzon. Ezzel arra reagált, hogy egy internetes felvétel tanúsága szerint a középpályás a válogatott szállodájában egy doboz cigarettát mutatott fel.

"Jól ismerem Radját, szüksége van a dohányzásra. Nem tudom, mennyit szív, de mindig úgy intézem, hogy erkélyes szobát kapjon. Úgy vélem, ha megakadályozom abban, hogy cigarettázzon, szétszedi a szobát" - fogalmazott a tréner. - "Addig, amíg jól teljesít a pályán, nekem ezzel semmi problémám. És a többi játékosnak sem. Nem vagyok az apja, nem tiltom meg neki 28 éves korában. Ha egy játékos meg akar inni egy pohár bort, megteheti, ha el akar szívni egy cigarettát, azt is. Nem fogom megváltoztatni az embereket, nem ez a célom. A célom az, hogy eddzenek és jól játsszanak" - magyarázta.

Nainggolan, aki a belgák győzelmet érő gólját szerezte a svédek elleni utolsó csoportmérkőzésen, várhatóan kezdeni fog a magyarok ellen vasárnap Toulouse-ban.